Thursday, February 18, 2010

ramai yg mengumpat...

bak kata hati...'rezeki orang jangan lah didengki..'...ramai yang tidak puas hati dan masih berkata-kata pendapatan yang aku kecapi ini tidak selari dengan usaha aku...perlukah aku bagitahu semua orang apa yang aku buat hari-hari...kalau difikirkan perlu..tapi yang perlu tahu hanyalah immediate boss aku..tapi immediate boss ku pun tak tahu apa yang aku buat selama Jan - Feb nih..aku senyum sendirian, sebab tak nampak lagi ke apa yang aku dah deliver...perlu kah aku itemised kan tiap butiran bila  ada konflik begini..itu lah politik namanya..aku sempat bercerita, meluahkan apa yang aku rasa pada myfren.."dulu masa aku sakit..ramai yang prihatin dan berkata..mari lah ke sini Sam..kitorang tahu kau tengah medication dan tau apa yg kau rasa..' macam macam lah yang aku dengar dan perhatikan..dan sekarang orang orang itu..menikam dari belakang secara perlahan-lahan...I told to myfren..'this is killing me softly.." macam lagu tu...Cuma di ketika ini..aku hanya perlu berdoa kerana rezeki itu dari Allah..sakit dan penawar itu juga dari ketentuanNya..cuma kita kadang-kadang alpa...

5 comments:

Anonymous said...

kesudahannyer adalah "gi download cari lagu "Killing Me Softly" dan mainkan kuat2..

itemisedkan je..wat je list..at least kita ada buat..ckp byk tp kosong..tu lah...

akufiqir said...

Anon...nanti akan diusahakan Killing Me Softly tu...Tq for the post..

neyna pathi said...

diorg pun pertikaikan i punya keja.. manusia mmg begitu..

akufiqir said...

u mana taknya org pertikaikan...no fax pun tak hingat...ehhehe..take care Nina..bnnyk kan berdoa...

ejai said...

jgn terase,lumrah kehidupan bekerja..silent the critics k