Friday, April 8, 2011

Bakal ada "Boss" baru....

Title di atas tidak mencerminkan suka atau tidak suka pada senario sekarang. Ruyung telah dipecahkan...dan ada cerita yang "terlepas"...ringkasnya..cerita nya begini...Boss aku sekarang akan dipindahkan ke public listed company bagi mengendalikan projek yang lebih besar dan sudah tentu imbuhan bulanannya juga lebih besar..Alhamdulillah untuk nya..Aku juga bersyukur sebab dah dua tahun berlalu dari sakit yang teramat sangat...aku juga bersyukur satu sen pun tidak dikurangkan imbuhan aku walaupun semasa aku sakit dulu..terima kasih kepada mereka yang berkenaan..semoga Allah jua yang membalas budi tersebut. Kini aku dikejutkan dengan  bakal adanya "orang baru" untuk lead jabatan ni selepas pemergian boss lama...cerita ini sedikit sebanyak, ataupun mungkin sekelumit saja rasanya tersentuh benak dan hati ini...Kenapa perlunya additional cost...kenapa perlunya "orang baru"..atau mungkin aku tidak boleh "orang baru" diletakkan atas daripada aku...adakah ini ego....ya mungkin...aaahhh...pedulikan rasa gundah ini..yang pastinya, mereka tidak patut buat macam ni...kenapa perlunya "orang baru"...anyway..selepas aku membaca petikan surah ini, membuatkan aku tenang sedikit...dan rencana aku selepas ini ialah...aku akan follow boss aku masuk ke public listed company atau...aku mintak di transfer ke subsidiary lain..atauuuu...aku cari rezeki ditempat lain...to me the way they plan and do this is to get rid those with secondary brain...i guess..tapi Allah lebih maha mengetahui...30. Sesungguhnya Tuhanmu lah Yang meluaskan rezeki bagi sesiapa Yang dikehendakiNya (menurut undang-undang peraturanNya), dan ia juga Yang menyempitkannya (menurut Yang demikian). Sesungguhnya ia Maha mendalam pengetahuannya, lagi Maha melihat akan hamba-hambanya.
 ...surah Al Israa (ayat 30)

1 comment:

Anonymous said...

segalanya dah berakhir... berita yg diterima dari pihak atasan atas pembekuan staff baru diwar2kan pd semua.. Alhamdulillah..

Kesimpulannya. Allah Maha mengetahui segala yg terjadi.. Kehendak dan aturan Allah tak sape boleh sangkal..

Dugaan yg diberi Allah pd hamba-Nya setimpal ngan kekuatan rohaniah seseorang..

Pesan yang lama : semakin besar dugaan Allah.. Semakin besar tanda kasih Allah pd hamba-Nya.. Selagi ada dugaan Allah selagi itu ada lagi ingatan Allah pd hamba-Nya..

Moga kita semua terlindung dr golongan Istidroj... Na'uzubillah..

berbalik pada ingatan "Innallah" - kita milik Allah..
berpegang pada pesanan Hablun Minallah,Hablun Minannas..

*Istidroj = Golongan hamba yang Allah tak pandang..

Mutiara kata utk difikirkan bersama : Salah dimata kalau tak nampak, salah tafsiran kalau tak dinilai..

Sadakallah Hul Azim...