Friday, February 12, 2010

jangan buat kerja bodo...rezeki tidak datang bergolek..melayang pun tidak..

hari ni aku terima sms yang paling $$$ kerana dalam sms tu menyatakan bahawa nombor simcard aku telah terpilih memenangi cabutan bertuah poweroot dan disertakan sekali no siri sms tersebut serta hadiah wang kemenangan sebanyak RM15,000...Wow..lepas solat jumaat tadi aku hubungi nombor yang tertera dan ternyata..aku memang memenangi RM15,000..dan aku katakan pada myfren.."aku belikan kor 2 blackberry kalau betul rezeki datang melayang.." hehehe..tapi yang musykil nya dia nak aku berada di ATM bank dan call no dia balik to execute the money transaction...apa la diorang ni..kalau nak transfer duit tu..transfer jer ler...ada lak nak kena call balik la bila dah berada di ATM..so utk mengemas kini kembali fikiran aku..aku pun hubungi rakan sejawat aku Junhairi di Kosmo untuk mengesahkan berita ini....Lantas beliau menyatakan..its a Hoax bro..its a hoax..Hmmm..anyway..aku pun surf in the net..and it is a scam..justeru itu, those yg dapat mesej semacam ini kena ingat...rezeki tidak datang melayang..atau bergolek..tapi kalau lenggang lenggok...ha...tu bak kata EJAI..kena la sengih bebanyak hehehehe...Salam Gong Xi Fa Chai...eye of the tiger....

2 comments:

ejai said...

Good things to share..I'll take note..Appreciate, u "korek" the info..Beringat sblm terkena..

To note : Wa dah penaah kene,I tell u, it sucks and very painfull..bezanyer, bukan note ni, tp "manusia"...

akufiqir said...

rezeki tak datang bergolek bro