Wednesday, February 10, 2010

staff baru...

ada orang berkata, "masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang rimau, mengaum la..," gamaknya...tapi ada yang lebih kreatif akan berkata, "masuk kandang rimau..lari le beb..", aku tersenyum..dan betul la tu..dah seminggu aku tengok staff baru ni bekerja...masuk 1 feb yg lepas...dan beliau merupakan seorang PA kepada Direktor di syarikat ini..aku kata tugas PA ni bukan tugas yg penuh glamour macam yang biasa dalam drama tu...this is real life...actual drama...so, aku harap beliau faham kerana dah seminggu aku perhatikan, beliau seperti masih membelenggu diri dengan seribu satu permasalahan yang tah hapa hapa....aku diarahkan untuk memantau tugasan PA baru ni..so far alhamdulillah..dia mendengar kata tapi ramai yang komplen mengatakan beliau sombong, maka banyaklah kata-kata bak angin lalu yang masuk ke pendengaran aku nih..aku bertanya pada diri aku..perlukah aku menambah garam pada lauk yang semestinya sudah masin...hmmm aku kena fiqir..aku pun belum dapat seratus peratus memantau nya kerana aku sendiri tak menang tangan...ada staff lama (kawan) bila minta tolong, dia minta tolong pada aku balik...hmmm macam mana? aku rasa biarlah seminggu dua nih beliau rasakan honeymoon dulu kerja di tingkat 19 tu...tapi aku dah siang siang suruh dia melapur diri pada aku di tingkat 18 tiap-tiap pagi dan petang dan dengarkan dulu morning briefing aku tiap tiap hari...seminggu dah berlalu ..aku perhatikan dia nih..no here no there...umur 26 tapi nampak belum matured lagi..atau aku silap menduga...apa-apa pun aku perlu sabar untuk menduga dan test dia lagi...kalau dia dah ok..baru aku bleh lepas kan sikit burden kerja aku nih..we'll see how..Bro Ejai...pls support eh...

2 comments:

ejai said...

baru lagi, wpun umur dah cecah 26, umur kerja, baru 1 1/2 tahun..byk lg dia kena bljr..ari wa dah terkena dgn dia..Indirect, sbb tak peka nyer dia utk bgtau wa psl bos dia dtg.. suppose she took the iniative to look for me,folow up psl costing hall booking and admin..what happened then...Don;t know what she is thinking..mgkn tgh bercinta nmpk carenyer..my personal evaluation will come to u after a month, coz to be fair to her, a week is not the time to judge her..pada wa, wa ada nak komen, tp not to share wit others pun..tak perlu..komenlah utk membimbing, bukan untk membenci..BE POSITIVE..

akufiqir said...

ok...wa paling tak suka bila wa tgh bercakap, dia main sms...wa rasa mcm nak baling hp dia...kewl wan kewl...ok..wa bagik sebulan..ckup tiga bulan wa akan tanya dia kalau dia masih nak keja sini under wa..kalau tak wa tak confirmkan..